Iisrael eitas seotust hairünnakutega Sharm el Sheikhis

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Punase mere vetest tabatud hai.
Üks Punase mere vetest tabatud hai. Foto: SCANPIX

Iisrael eitas väiteid, nagu oleks möödunud nädalal Egiptuse kuurortlinna Sharm el Sheikhis randades aset leidnud hairünnakute taga juudiriigi luureagentuur Mossad.

Punase mere ääres asuva Egiptusele kuuluva Lõuna-Siinai piirkonna kuberneri Mohamed Abdul Fadil Shousha hinnangul on inimelu nõudnud rünnakute taga just Mossad, vahendas BBC.

«See, mida räägitakse Mossadi kohta, et selle agendid viskasid merre hai, et anda löök Egiptuse turismile, pole üldse välistatud, kuid sellele kinnituse leidmine vajab aega,» kommenteeris kuberner Egiptuse uudisteagentuuri vahendusel üht hiljutiste hairünnakute kohta levinud konspiratsiooniteooriat.

Jerusalem Post viitas aga Iisraeli valitsusallikatele, kes lükkasid kuberneri väite ümber, nimetades seda naeruväärseks. «See mees on näinud liiga palju filmi «Lõuad» ning ajab segi fakti ja väljamõeldise,» kommenteeris Iisraeli välisministeeriumi esindaja Igal Palmor BBC-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles