Medvedev soovib täiuslikumat maailmamajanduse juhtimissüsteemi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev.
Venemaa president Dmitri Medvedev. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa president Dmitri Medvedev on seisukohal, et praegune maailmamajanduse juhtimise süsteem ei vasta kaasaja nõuetele.


«Mitte vähem keerulised protsessid saadavad loodusressursside ja toiduainete hindade kasvu ning me näeme tervikuna, et praegu eksisteeriv globaalne süsteem nende protsesside juhtimiseks ei vasta tänapäeva nõuetele,» rääkis Medvedev esmaspäeval Kasahstanis Aktöbes piirialade foorumil.

Presidendi sõnul «räägitakse sellest palju, erinevates kohtades, kuid kahjuks ei ole senini loodud uut ssüsteemi globaalse tasakaalu hoidmiseks majanduses, rahandusvallas».

Samuti puuduvad tema sõnul seniajani «rahvusvahelised lavad, kus saaks neid üliteravaid küsimusi üksikasjalikult ja operatiivselt arutada».

«Oli katse arutada neid küsimusi Tokyos G8 tippkohtumisel, kuid arusaadavatel põhjustel ei võetud seal vastu mingeid otsuseid, millest on kahju,» märkis Venemaa president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles