Jaapan süüdistab Venemaad õhupiiri rikkumises

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merepatrull-lennuk IL-38
Merepatrull-lennuk IL-38 Foto: SCANPIX

Kaks Venemaa sõjaväelennukit sisenesid sel nädalal Jaapani õhuruumi Jaapani mere kohal, katkestades mõneks ajas Jaapani-USA ühise sõjaväeõppuse, kirjutab ajaleht Sankei.

Jaapani asepeaminister Yoshito Sengoku kinnitas, et Vene lennukid rikkusid õhupiiri sel esmaspäeval, vahendas Reuters.

Venemaa tunnistas täna, et kaks IL-38 lennukit sooritas plaanilist lendu ja mingeid rahvusvahelisi reegleid nad ei rikkunud, vahendas RIA Novosti Vaikse ookeani laevastiku pressisekretäri Roman Martovi sõnu.

«Merepatrull-lennukid IL-38 sooritasid plaanilist lendu Vaikse ookeani laevastiku lennukite igapäevases lennualas,» ütles ta.

Jaapani ja Venemaa suhtes pingestusid novembris, mil Vene president Dmitri Medvedev külastas Kunaširi saart. Tegemist on ühega neljast Lõuna-Kuriilide saarest, mida peavad omaks nii
Venemaa kui Jaapan.

Jaapani välisminister Seiji Maehara uuris saari lennuki aknast eelmisel laupäeval. Ajalehe Sankei spekulatsioonide järgi võib Vene hävitajate tegevus olla sellele vastuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles