Bombardier: Air Balticule müüdud lennukid ei ole vigased

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bombardier Q400.
Bombardier Q400. Foto: SCANPIX

Kanada lennukitootja Bombardier kinnitab, et lõunanaabrite lennufirma Air Baltic kasutuses olevatel  lennukitel Q400 ei ole mingeid defekte.

«Seda tüüpi lennumasinaid kasutab enam kui 30 lennufirmat ja seni ei ole mingeid probleeme olnud,» vahendab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne Bombardieri esindaja John Arnoni sõnu.

Arnon teatas, et Bombardier Q400 on tootmises alates 2000.aastast ning praegu on kasutuses 322 seda tüüpi lennukit. «Bombardier Q400 on usaldusväärne lennuk,» lausus ta.

Varem on teada antud, et Air Balticule kuuluvad  Bombardier Q400 NextGen lennukid on olnud salongi hermeetilisuse probleemide tõttu sunnitud kaks korda hädamaandumise tegema.

Läti peaminister Valdis Dombrovskis lausus, et lennufirma riigiosaluse haldaja sideministeerium peab lennukite probleemidele kiiresti lahenduse leidma

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles