Soome koolitulistamises hukkus mitu õpilast

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauhajoki Lääne-Soomes
Kauhajoki Lääne-Soomes Foto: Lennart Rikk

Soome lääneosas asuva Kauhajoe linnakese teeninduskoolis avas üks noormees täna tule kaasõpilaste pihta ning kinnitatud andmetel on seal nii hukkunuid kui ka vigastatuid.

 

Kauhajoe linnapea Antti Rantakokko ütles alguses Reutersile, et tulistaja on ennast tapnud. Politsei teatel aga noormees arreteeriti ning viidi raskes seisundis haiglasse.

Linnapea kinnitas samas ka haiglatest saabunud infot, et hukkunud on mitu inimest, ent täpset arvu ta ei teadnud. Iltalehti andmetel on elu kaotanud vähemalt kümme inimest.

Haiglaallikate kinnitusel on aga ka paljud vigastatud tõsises seisundis, kuna neid on tulistatud pähe või rindkeresse, vahendas YLE. Raskemini haavatud on viidud Vaasasse ja Tamperesse.

Kooli rektori sõnul tungis laskja eksamile, kus oli umbes paarkümmend õpilast, ning tal võis kaasas olla ka lõhkeaineid. Koolis on puhkenud ka tulekahju.

YLE teatas veidi varem politseile viidates, et olukord on veel lahendamata ning tulistaja viibib alles koolimajas. Ohvrite arvu esialgu ei kinnitata. Sündmuspaigale saadeti kümmekond patrulli ning hiljem ka politsei kiirreageerimisüksus Karhu. Hoonest evakueeriti inimesi. Kokku viibis majas tulistamise alguses paarsada õpilast.

Laskmine algas õpilaste kinnitusel enne kella 11 hommikul. Üks koolitöötaja rääkis, et näomaski kandnud mees sisenes majja suure kotiga ning hiljem kostis hoone sisemusest mitu lasku. Ta arvas, et kindlasti on mitu inimest saanud vähemalt kehavigastusi. Õpilaste sõnul liikus mees tulirelvaga majas ringi.

STT uudisteagentuuri andmetel on tulistajaks umbes 20 aasta vanune noormees. Meedias spekuleeritakse, et tema videosid lasketiirus harjutamisest võib olla ka populaarses videoportaalis Youtube.

 

 

 


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles