Peking süüdistas Washingtoni ülbuses

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liu Xiaobo vabastamist nõudev plakat.
Liu Xiaobo vabastamist nõudev plakat. Foto: SCANPIX

Hiina Rahvavabariigi võimud kritiseerisid teravalt Ühendriikide rahvasaadikute üleskutset vabastada tänavu Nobeli rahupreemia pälvinud Hiina dissident Liu Xiaobo.

Eile kiitis Ühendriikide Kongressi alamkoda 402 poolt- ja ühe vastuhäälega heaks sümboolse pöördumise, milles õnnitleti kodumaal riigivõimu õõnestamisele õhutamise eest 11 aastast vanglakaristust kandvat Liud maineka rahupreemia pälvimise puhul ning kutsuti Pekingit üles teisitimõtleja viivitamatult vabastama, vahendas uudisteagentuur AFP.

Hiina välisministeeriumi esindaja Jiang Yu sõnul on aga Ühendriikide rahvasaadikute samm ülbe ja ebamõistlik. Tema sõnul väljendab Hiina oma kindlat vastuseisu Nobeli rahupreemia andmisele süüdimõistetud kurjategijale.

«Me soovitame asjasse puutuvatel USA seaduseandjatel muuta oma ülbet ja arutut suhtumist ning näidata üles austust Hiina rahva ja Hiina kohtusüsteemi suveräänsuse suhtes,» lisas Jiang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles