Brown peab ametiaja ühe tähtsaima kõne

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia välisminister David Miliband (paremal) ja brittide peaminister Gordon Brown.
Suurbritannia välisminister David Miliband (paremal) ja brittide peaminister Gordon Brown. Foto: Reuters / Scanpix

Suurbritannia peaminister Gordon Brown peab täna Manchesteris toimuval leiboristide aastakongressil oma ametiaja ühe tähtsaima kõne.


Browni ja leiboristide populaarsus on muutunud väga madalaks, kuid Browni kõnest oodatakse selget sõnumit, et just tema on õige mees ülemaailmse majanduskriisi ajal riiki juhtima, kirjutas telegraph.co.uk.

Brown suutis Tony Blairi rahandusministrina viia ellu mitmeid olulisi majanduspoliitilisi otsuseid, mis olid Blairi edukuse nurgakiviks.

Majandussituatsiooni parandavaid samme ootavad britid ka nüüd, kuid Browni majandusreformide kava, mis peaks Suurbritanniat kaitsma maailma finantskriisi eest, on sattunud kriitikatule alla.

Maksude tõstmine majanduskitsikuses näib tõenäoline, kuid vähendaks veelgi leiboristide ja Browni populaarsust ning suurendaks konkureerivate konservatiivide ja liberaaldemokraatide oma.

Viimaste arvamusküsitluste kohaselt toetab toore 52 protsenti valijatest, leiboriste aga 24 protsenti küsitlusele vastanutest. Erakonna madal populaarsus on tekitanud sisepingeid ka partei sees.

Vaatlejad ennustavad 15 kuud ametis olnud Brownile seetõttu kiiret lõppu. 43-aastane välisminister David Miliband on erinevate arvamusküsitluste kohaselt ja ka kihlveokontorites kujunenud peamiseks soosikuks Tööpartei liidri kohale, kui Brown peaks valitseva erakonna esimehe kohalt tagasi astuma.

Vaatamata spekulatsioonidele on Miliband ümber lükanud kõik kuuldused, nagu sooviks ta ise Browni asemel peaministritoolile asuda.

Järgmised korralised parlamendivalimised toimuvad 2010. aasta keskpaigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles