Islandi valitsus nõustus pangakrahhi kulud hüvitama

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi lipp Reykjaviki kesklinnas.
Islandi lipp Reykjaviki kesklinnas. Foto: SCANPIX

Islandi valitsus on saavutanud Hollandi ja Suurbritannia valitsustega kokkuleppe internetipanga Icesave pankrotist tekkinud kahjude hüvitamise osas.


Seda teatas Holland valitsus, mis nagu Suurbritannia valitsuski kompenseeris oma kodanikele enamiku Islandi internetipanga pankroti tõttu kaotsiläinud rahast, vahendasid välisagentuurid.

Nüüd nõustus Islandi valitsus hüvitama Hollandile kogu kompenseeritud summa ehk 1,3 miljardit eurot. Ka Suurbritanniale nõustus Islandi valitsus hüvitist maksma, kuid selle suurus pole veel teada.

Maksed toimuvad aastatel 2016-2046, intressimäär on Hollandi puhul 3 ja Suurbritannia puhul 3,3 protsenti. Kokkuleppe kohaselt ei tohi maksed aga ületada 1,3 protsenti Islandi aastasest SKTst.

Jõustumiseks vajab kokkulepe ka Islandi parlamendisaadikut ning presidendi nõusolekut. Seetõttu tõdes Hollandi rahandusminister et Icesave’i saaga pole veel läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles