Koolitulistaja isik tehti avalikuks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kauhajoe teeninduskoolis täna üheksa inimest maha lasknud tulistajaks osutus samas hoones tegutsenud rakendusliku kõrgkooli teise kursuse õpilane Matti Juhani Saari.

 

Iltalehti sai tulistaja nimele kinnituse kohalikust vallavalitsusest. 22-aastane noormees jättis täna kella veerand üheteistkümne ajal ühte internetigaleriisse teate, mille ta pealkirjastas: «Massacre in Kauhajoki». Samast leiab ka tema pildi, kus ta sihib püstolit kaamerasse.

1986. aastal sündinud Saari, kes meenutab välimuselt Jokela antikangelast Pekka-Eric Auvineni, on ka laskmisvideotel, mis rippusid viimastel päevadel üleval internetiportaalis Youtube ning äratasid ka politsei tähelepanu.

Lisaks oli noormees lisanud oma profiili Suomi24 veebikeskkonna kohtingurubriiki, kus ta endale naiskaaslast otsis. Selle info kohaselt elas ta üksi, koos kassiga, vahendas Helsingin Sanomat.

Tampere ülikoolihaigla peaarsti sõnul on kuulihaavaga peas nende juurde toodud tulistaja kriitilises seisundis – meelemärkuseta ja väga madala vererõhuga. Kella poole kolme ajal haiglasse jõudnud noormeest valmistatakse ette ajuoperatsiooniks.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles