BBC: Medvedev kaalub kandideerimist 2012. aasta valimistel

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Briti ringhäälingufirma BBC teatel kaalub Venemaa president Dmitri Medvedev kandideerimist teiseks ametiajaks.

Medvedevi nõunik Arkadi Dvorkovitš rääkis BBC-le, et Medvedev huvitub osalemisest 2012. aasta presidendivalimistel.

«Arvan, et see on selge igaühe jaoks, kes Dmitri Medvedevi tegevust hoolikalt jälgib, et ta tahab jääda ka teiseks ametiajaks,» rääkis Dvorkovitš.

Riigipea nõuniku sõnul ei käitu Medvedev nii, nagu ta kavatseks 2012. aastal ameti maha panna. Samas ta lisas, et kandideerimise osas peab Medvedev enne nõu Vladimir Putiniga, kellega tal on konstruktiivsed ja sõbralikud suhted.

Putin (58) oli Vene riigipea kaks ametiaega järjest (2000-2008) ja tõstis seejärel 45-aastase Medvedevi oma mantlipärijaks ning hakkas ise peaministriks.

Presidendivalimistel võitjaks tulnud inimene juhib Venemaad varasema nelja aasta asemel kuus aastat. Medvedev allkirjastas vastava seaduse detsembris 2008.

Novembris näitas Levada keskuse korraldutud küsitlus, et Medvedev on esmakordselt kerkinud populaarsuselt Putiniga peaaegu ühele tasemele.

Medvedev, keda on kritiseeritud «jutustamise ja tegudeni mittejõudmise» pärast näitas septembri lõpus otsustavust, kui vabastas pärast mitmeid lahkarvamusi ametist Moskva kauaaegse linnapea Juri Lužkovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles