Austria politsei vahistas Horvaatia ekspeaministri

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horvaatia ekspeaminister Ivo Sanader eile koos Austria politseinikuga.
Horvaatia ekspeaminister Ivo Sanader eile koos Austria politseinikuga. Foto: SCANPIX

Austria politsei võttis eile Salzburgis vahi alla Horvaatia endise peaministri Ivo Sanaderi, keda tema kodumaal kahtlustatakse korruptsioonis ja võimu väärkasutamises.

Süüdimõistmisel võib määrata kuni viie aasta pikkuse vanglakaristuse.

Kriminaalpolitsei pressiesindaja Alexander Marakovits rääkis Reutersile, et nüüd peab ringkonnakohus otsustama, mida temaga teha järgmiste päevade või nädalate jooksul.

Marakovitsi sõnul võttis Austria politsei Sanaderi kinni rahvusvahelise tagaotsimisteate tõttu. «Meie politsei püüdis teda leida ja me tegime ta asukoha kindlaks kiirteel täna pärastlõunal,» lisas ta.

Salzburgi prokuratuuri pressiesindaja Barbara Feichtiger rääkis, et kinni pidamise hetkel oli Sanader koos oma Austria kodanikust vennaga, kuid teda kinni ei võetud, vahendas The Press Association.

Horvaatia siseministeerium teatas eile, et Sanader sõitis Sloveeniasse vahetult enne saadikupuutumatusest ilma jäämist neljapäeval.

Sanader, kes oli valitsusjuht aastatel 2003-2009, on kõiki süüdistusi eitanud. «Ma ei juhtinud (kriminaalset) jõuku, ma juhtisin hoopis valitsuskabinetti,» tsiteeris Horvaatia uudisteagentuur Hina ekspeaministri sõnu.

Kaks Sanaderi valitsuse endist ministrit on saadetud trellide taha korruptsiooni tõttu. Lisaks uurib politsei kümnete tema lähiringi kuuluvate ametnike, ärimeeste ja sõprade tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles