Kremli ametnik našistidele: treenige mõistust ja muskleid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Surkov
Vladislav Surkov Foto: SCANPIX

Vene noorteliikumised peaks valmistama ennast ette tulevasteks parlamendi- ja presidendivalimisteks, ütles presidendi kantseleiülema asetäitja Vladislav Surkov.

«Valmistama ennast ette arvamusuuringuteks, treenima oma mõistust ja muskleid. Te võite alati loota meie toetusele,» rääkis Surkov täna kohtumisel našistide, Noore Kaardiväe ja teiste liikumiste esindajatega RIA Novosti vahendusel.

Üldvalimised leiavad Venemaal aset 2011. aastal, presidendivalimised aastal 2012.

Surkovi sõnul on ülesanded jäänud endiseks. «Meie eesmärgid on pikaajalised, me ei hakka neid iga päev muutma. Meie liitlased on samad, samuti ka vaenlased. Me täidame oma plaani «Strateegia 2020» etapiliselt. Selle töö lõpetamiseks vajame valimisvõitu. Valimistel peavad võitma Medvedev, Putin ja Ühtne Venemaa,» selgitas Surkov noortele.

Ta meenutas, et president Medvedev rääkis hiljutisel pöördumisel venemaalaste poole palju noortega seotud probleemidest. «Ma arvan, et te peate võtma väga aktiivselt osa riigipea püstitatud ülesannete lahendamisest,» ütles Surkov.

Medvedevi inimõiguste nõunik Ella Pamfilova väljendas selle aasta alguses muret Naši pärast ja rääkis uudisteagentuuridele, et «õudne mõelda, et need sellid pääsevad mõne aasta pärast võimule».

Naši ähvardas süüdistada Pamfilovat laimamises ja naine pani ameti juulis maha. Ta keeldus lahkumise põhjust avalikustamast. Analüütikud oletasid, et põhilist rolli võis mängida Pamfilova ja našistide vahel puhkenud konflikt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles