Karlsruhe röövis hukkusid ilmselt 15 aastat tagaotsitud tšehhid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valvekaamerast saadud pilt tšehhidest abielupaarist, keda Saksa politsei otsis taga viimased 15 aastat.
Valvekaamerast saadud pilt tšehhidest abielupaarist, keda Saksa politsei otsis taga viimased 15 aastat. Foto: SCANPIX

Saksa politsei oletusel on eile pärastlõunal Karlsruhe pangas surma saanud röövlipaari puhul tegemist tšehhidega, kes on saanud saagiks kaks miljonit eurot ja vältinud karistust viimased 15 aastat.

Uurijad peavad ootama DNA proovide tulemusi, et saada täit kinnitust oletusele, et hukkunute puhul on tegemist üliviisaka käitumise poolest tuntud kurjategijatest abielupaariga, vahendas The Local.

Panga häiresignaal hakkas tööle kell 16 paiku eile. Pärast hoonest lahkumist pidas politsei paarikese kinni umbes 30 meetri kaugusel pangast. Pangaröövlid avasid otsekohe tule.

Politsei kuulide tõttu hukkus sündmuskohal 40-aastane mees. Tema 38-aastane naine sooritas praeguste oletuste järgi enesetapu.

Tulevahetuses sai viga ka 28-aastane naispolitseinik, kuid tema seisund ei ole eluohtlik.

Politseiülem Roland Lay rääkis, et kurjategijad oli relvastatud püstolitega ja kandsid parukaid, prille ning nokatsmütse. Nad olid olnud üllatunud kui nägid, et kliendid oli nende saabumisel alles pangas.

Paar oli end sisse seadnud naabruses asuvas hotellis. Nende isikutunnistused leiti hiljem nende taskutest.

Uurijate oletusel on džentelmenlike kurjategijate kontol koos eilse rööviga 21 kuritegu. Džentelmenlikeks kutsuti neid seetõttu, et nad palusid ühe varasema röövi ajal vabandust. Ka olla nad tagastanud põgenemisel kasutatud auto võtmed nende seadusjärgsele omanikule.

Duo eelviimane ettevõtmine leidis aset 13. juulil ühes teises Karlsruhe pangas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles