Vähemalt 100 000 hiinlast on lõksus raudteejaamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle 100 000 Hiina uusaastareisija jäid eile lõksu riigi lõunaosas asuvasse Guangzhousse, kus lumi ja jää häirivad Hiina pühadega seotud maailma suurimat iga-aastast rännet.

Guangdongi provintsi pealinnast ei välju kümned rongid Hiina põhja- ja keskosa tabanud külmalaine tõttu. Politsei teatel ootas eile pärastlõunal linna kahes suuremas raudteejaamas üle 100 000 inimese. Jaamadesse on saadetud korda tagama ligi 4000 politseinikku.

Suures tööstuskeskuses Guangdongis töötab miljoneid migranttöölisi, kes püüavad pääseda pühadeks maapiirkondades asuvatesse kodudesse. Paljud neist sõidavad koju vaid kord aastas, kuna traditsiooni kohaselt peavad kõik pereliikmed olema vana-aasta õhtul koos. Hiina kuukalendri järgi langeb tänavune uusaasta 8. veebruarile.

Kohaliku meedia sõnul oli olukord nii tõsine, et võimud on välja kuulutanud «teise taseme hädaolukorra».

Lõksus olevad inimesed kasutasid pikka ooteaega sotsiaalmeedias olukorda kommenteerides ja tekkinud kaose kohta pingeid välja lastes.

«Koju jõudmine on nii keeruline,» kirjutas üks neist Weibos ehk Hiina versioonis Twitterist. «Inimesed seisavad vihmas üle 10 tunni.»

Osad võtsid aga asja huumoriga. «Hiinas ei ole kunagi inimestest puudus,» postitas teine Weibo kasutaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles