Vägistamiskatse eest vangi mõistetud türklase tabas teolt kass

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Diyarbakiri kohus on mõistis oma 18-aastast tädi seksuaalselt ahistanud mehe seitsmeks ja pooleks aastaks vangi – vägistamise hoidis ära naise kangelaslik kass.

Anonüümseks jääda soovinud naine suutis vältida oma 20-aastase sugulase ahistamiskatset tänu oma Minnoşe-nimelise kassi agressiivsele sekkumisele.

«Ma olin vastamisi perverdiga. Ta oleks võinud mu tappa, kuid mu kass ründas teda ja pääsis mu. Minnoş on minu kangelane,» ütles naine ajakirjanikele kommenteerides 2014. aastal juhtunut.

Naise sõnul oli kassi kinkinud talle tema abikaasa kolm aastat tagasi. «Inimesed ütlevad, et kassid ei ole tänulikud, aga ma ei ole nõus. Hoopis inimesed on tänamatud. Loomad on truud. Minnoş näeb mind kui oma ema. Ta tähendab minu jaoks kõike ja jääb alatiseks minuga,» lisas ta.

Naise advokaat Deniz Emine Kayar sõnas, et oluline on aru saada, et mees ei saanud vägistamisega lõpuni minna vaid seetõttu, et naise kass teda ründas.

«Vägistamise hoidis ära kassi sekkumine. Kuid kohus käsitles juhtumit nii nagu oleks ründaja enda meelt muutnud. Otsuse tegemisel ei arvestatud kassi rünnakuga,» lisas ta. Kayasi sõnul kavatsevad nad mehele määratud seitsme ja poole aasta pikkuse vanglakaristuse edasikaevata.

Naistevastane vägivald Türgis on tõsine probleem.  Türgi inimõiguste assotsiatsiooni sõnul langes 2014. aastal seksuaalrünnaku ohvriks 191 naist. Platvormi «Me lõpetame naistetapud» raporti kohaselt on 2015. aastal tapetud 303 naist, kellest ligi 30 protsenti suri oma abikaasa ja 25 protsenti mõne sugulase käe läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles