Kadõrovi snaiprivideo jõudis FSBsse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene opositsioon pöördus täna ametlikult Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) poole, et viimane uuriks Tšetšeenia liidri Ramzan Kadõrovi internetti postitatud ja hiljem kustutatud videot.

Kadõrovi Instagrami kontol esmaspäeval avaldatud videos kujutati snaipripüssi sihikul Vene opositsiooniliidreid. Venemaa ekspeaministri Mihhail Kasjanovi ja tema opositsioonierakonna PARNAS asejuhi Vladimir Kara-Murza kõrval võis videos näha ka Riigikogu keskerakondlasest saadikut ja Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) liiget Mailis Repsi. Hiljem video kustutati.

PARNASi esindav advokaat Vadim Prohhorov ütles uudisteagentuurile AFP, et FSB-l paluti alustada Kadõrovi suhtes kriminaaluurimist. Sarnane avaldus esitati ka Venemaa mõjuvõimsale uurimiskomiteele, märkis Prohhorov.

Teadaolevalt filmis Kadõrovi postitatud video üles Vene telekanal LifeNews. Viimasel on kontaktid Vene julgeolekuteenistustega. Video on filmitud möödunud kuul Strasbourgis asuvas kohvikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles