Rahapada nõuab mündivargalt 2,5 miljonit krooni

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Caro / Scanpix

Soome rahapada nõuab endiselt tootmisjuhilt kompensatsiooniks 161 500 eurot ehk 2,53 miljonit krooni.

Kohtualuse advokaadi Katariina Ylijoki sõnul oli varastatud müntidel tooraine väärtus, kuna 1- ja 2-eurosed mündid polnud ringlusesse jõudnud, vahendas Ilta-Sanomat.

«Need pole ametlikult raha enne, kui on jõudnud Soome Panka. Kuna mündid olid alles rahapajas, siis oli nende hinnaks tootmiseks kulunud materjali ja töö summa,» ütles Ylijoki Helsingi ringkonnakohtus.

Rahapada esindav advokaat Markus Kokku selgitas, et kohtualune kasutas münte tavapärase rahana, mitte metallist esemetena. «Raha on lastud ringlusesse ja seda sealt tagasi võtta ei saa,» lisas ta.

Rahapaja endine töötaja võttis kohtus omaks 121 500 euro omastamise (1,9 miljonit krooni). «Töökoht on läinud, korterid lähevad ka. Olen jäänud puupaljaks,» väitis mees.

Lisaks endisele tootmisjuhile peavad aru andma neli naist ja kaks meest. Neid kahtlustatakse rahapesus ja varastatud esemete varjamises.

Üks kahtlustatavatest meestest varjab end Tansaanias. Võimud loodavad ta Soome kohtu ette tuua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles