Venemaa naftavarudest on ainult pool alles

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin (vasakult teine) Venemaaa teise suurema naftafirma Lukoili juhi Vagit Alekperoviga firma  Kstovo tehase külastamisel vestlemas.
Venemaa peaminister Vladimir Putin (vasakult teine) Venemaaa teise suurema naftafirma Lukoili juhi Vagit Alekperoviga firma Kstovo tehase külastamisel vestlemas. Foto: SCANPIX

Venemaa naftavarudest on juba enam kui pool ära kasutatud, vahendab Ria Novosti riigi julgeolekunõukogu koosolekuks ettevalmistatud materjale.

Dokumendis sisaldub ka riigi gaasivarude hinnang: 165 triljonit kuupmeetrit.

Dokumentide kohaselt on elektrienergia- ning gaasitööstuse võimsustest kasutusel 60 protsenti ning nafta ümbertöötlemises 80 protsenti.

Samas on Venemaa president Dmitri Medevejev kinnitanud, et kuigi riigi nafta- ning gaasivarud aegamisi kahanevad, on need siiski piisavad.

Lenta.ru kirjutab, et Venemaa on 74 miljardi barrelini hinnatavate tõestatud naftavarude poolest maailmas seitsmendal kohal. Energiaministeerium lähema kümne aasta jooksul uute suuremahuliste naftaprojektidega alustada ei plaani.

Eelmisel aastal tõusis Venemaa 494 miljoni tonniga maailma suurimaks naftatootjaks. Oktoobris teatas riigi energeetikaminister Sergei Šmatko, et tänavune toodangumaht ületab 500 miljoni tonni piiri ning jääb sellele tasemele järgmiseks kaheks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles