Kauhajoe mõrtsukas plaanis oma veretööd aastaid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Juhani Saari lasketiirus.
Matti Juhani Saari lasketiirus. Foto: AP / Scanpix

Soomet eile vapustanud koolitulistamise peauurija sõnul leiti veretöö toime pannud Matti Juhani Saari kodunt kaks hüvastijätukirja, milles noormees selgitab oma meeletu teo tagamaid.

Saari tunnistas muu hulgas, et ta vihkab inimesi ja inimkonda ning mõtles millegi sellise korraldamisele juba 2002. aastast, vahendasid YLE ja Helsingin Sanomat.

«Lahendus on Walther,» kirjutas hiljem klassikaaslasi tapma suundunud noormees, viidates ilmselt oma poolautomaatsele püstolile Walther P22.

Kauhajoe koolitulistamise uurimist juhtiv Jari Neulaniemi keskkriminaalpolitseist kinnitas täna, et vähemalt praegu on ainus kuriteos kahtlustatav Matti Juhani Saari.

Meedias spekuleeritakse aga ka võimaliku abilise teemal, sest internetti riputatud videod on Saarist filminud ilmselt keegi teine isik, kuna statiivi pole kasutatud.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles