Kauhajoe koolist pomme ei leitud

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauhajoe teeninduskool pärast veresauna.
Kauhajoe teeninduskool pärast veresauna. Foto: AFP / Scanpix

Soome politsei kinnitusel ei ole Kauhajoe koolist pärast tulistamisdraama lõppu leitud lõhkeseadeldisi, samuti ei usuta, et laskjaks osutunud Matti Juhani Saaril oleks olnud abilisi.

 

Meedias on varem avalikult kahtlustatud, et suures mustas kotis, millega tulistaja koolimajja sisenes, võisid olla ka pommid, sest väidetavalt olevat noormees ähvardanud kogu kooli õhku lasta, vahendas Helsingin Sanomat.

Politsei arvates võisid aga kotis olla näiteks süütepudelid ehk nn Molotovi kokteilid, mida tulistaja põlema läitis ja laiali heitis, sest hoonest avastati hulgaliselt tulekoldeid.

Kauhajoe koolitulistamise uurimist juhtiv Jari Neulaniemi keskkriminaalpolitseist kinnitas ka seda, et vähemalt praegu on ainus kuriteos kahtlustatav Matti Juhani Saari, kelle motiivi kohta pole aga veel midagi uut teada saadud.

Meedias spekuleeritakse aga ka võimaliku abilise teemal, sest internetti riputatud videod on Saarist filminud ilmselt keegi teine isik, kuna statiivi pole kasutatud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles