Clinton ja Sanders läksid televäitluses vastamisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senaator Bernie Sanders (vasakul) ja endine välisminister Hillary Clinton New Hampshire´i ülikoolis Durhamis.
Senaator Bernie Sanders (vasakul) ja endine välisminister Hillary Clinton New Hampshire´i ülikoolis Durhamis. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide demokraatide presidendikandidaadiks püüdlevad Hillary Clinton ja Bernie Sanders pidasid eile õhtul New Hampshire's esimese omavahelise televäitluse.

Iowa osariigis Sandersi ees napi võidu saavutanud Clinton rõhutas väitluse alguses, et ta ei anna lubadusi, mida ta täita ei suuda. Samuti möönis endine esileedi ja välisminister, et majandus ei ole toiminud enamiku ameeriklaste jaoks.

Vermonti osariigi senaator Sanders kordas väitlust avades lubadust põhjalikult muuta Ameerika Ühendriikide poliitikat ja majandust. Ta märkis, et korrumpeerunud kampaaniarahastussüsteem õõnestab Ameerika demokraatiat.

Sandersi üleriigilist tervishoiuplaani nimetas Clinton liiga kulukaks ja saavutamatuks. Samuti eitas Clinton Sandersi väidet, nagu oleks ta vajaduse tõttu oma kampaaniat rahastada Wall Streeti mõju all.

Lahknevusi oli ka välispoliitikas. Sanders kordas taas, et Clinton toetas Iraagi sõda, endine välisminister seadis aga kahtluse alla Sandersi välispoliitilise kompetentsi.

Mõlemad ütlesid, et ei soovi näha Ameerika maavägede massilist naasmist Lähis-Itta. Nii Clinton kui ka Sanders arvasid, et Ühendriikide roll on anda abi varustuse, relvade ja erivägede kaudu, kuid mitte saata piirkonda suurt maavägede kontingenti. Clintoni sõnul ei ole see küsimus laual. Sanders märkis omakorda, et need peavad olema moslemite üksused kohapeal, kes hävitavad sunniitliku äärmusrühmituse ISIS.

Clinton sai esmaspäeval demokraatide presidendikandidaadi eelvalimisel Iowa osariigis Sandersi ees ülinapi võidu. Küsitlused näitavad aga Sandersi edumaad New Hampshire's.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles