Taani võimud võtsid ISISe vastu sõdimas käinud naiselt passi ära (3)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joanna Palani
Joanna Palani Foto: Facebook

Kopenhaageni kohus tegi eile otsuse, mille kohaselt oli Taani politseil õigus võtta ära pass taani-kurdi naiselt, kes oli käinud varem Iraagis ja Süürias ISISe vastu sõdimas.

22-aastane Taani kodanik Joanna Palani, kes saabus omal ajal riiki kolmeaastase pagulasena, lubas otsuse edasi kaevata, vahendas ERR Uudised väljaannet The Local.

Tema passi konfiskeerimist ja reisikeelu kehtestamist põhjendatakse uue seadusega, mille eesmärgiks on hoida ära Taani elanike välismaale sõdima minemist ja terrorirühmitustega liitumist.

Naise sõnul toetas ta Taani riiklikke huvisid, kui ta kurdide pešmerga omakaitseüksustes terroriorganisatsiooni ISIS vastu võitles.

«Kuidas ma kujutan Taanile või teistele riikidele ohtu, kui ma olen sõdur ametlikus relvaüksuses, keda Taani ISIS-vastases võitluses otseselt koolitab ja toetab?» imestas ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles