Kreeklased protesteerisid pensionireformi vastu (2)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestija 4. veebruaril Ateenas plehku pistmas pärast märulipolitseinike pihta bensiinipommi viskamist.
Protestija 4. veebruaril Ateenas plehku pistmas pärast märulipolitseinike pihta bensiinipommi viskamist. Foto: Getty Images

Lõppeval nädalal toimusid Ateena kesklinnas kokkupõrked meeleavaldajate ja politsei vahel, kui ligikaudu 40 000 inimest tulid tänavale üleriigilise streigi raames pensionireformide vastu.

Üldisest rahvamassist eraldus neljapäeval väike grupp kapuutsidega noorkeid, kes pildus politse pihta Molotovi kokteile ja kive, kirjutab The Wall Street Journal.

Politsei vastas pisargaasi ja šokigranaatidega.

Rahvahulk läks kiiresti laiali, kuid veidi hiljem loopiss umbes 40 noorukist koosnev jõuk tulepomme sotsialistliku Pasok-partei lähedalasuva peakorteri pihta, tekitades kergemait sorti kahjustusi.

Viimase aja suurim protestimiiting oli suunatud pensionireformide vastu, mida kreeditorid nõuavad Kreekalt vastutasuks edasisete abirahasummade ülekandmise eest.

Tegemist on kolmanda 24-tunnise üldstreigiga Kreekas pärast Alexis Tsiprase Syriza-partei tagasivalimist mullu septembris.

Väiksemat sorti meeleavaldusi toimus neljapäeval ka teistes Kreeka linnades.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles