Medvedev manitseb riigifirmasid tarbetutest kulutustest hoiduma (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev.
Dmitri Medvedev. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev kutsus laupäeval üles riigifirmasid praeguses raskes majandusolukorras asjatutest kulutustest loobuma.

«Tuleb hoiduda ebamõistlikest kulutustest. Ma loodan, et eriti võtavad mind kuulda riikliku juhtimisega kompaniid ja riiklikud korporatsioonid,» ütles Medvedev võimuerakonna Ühtne Venemaa 15. kongressi sõnavõtus.

Peaminister lükkas eos tagasi üleskutseid hakata majanduskriisi tõttu raha juurde trükkima.

Medvedev ütles, et mõned kandidaadid võivad valimiskampaania ajal pakkuda välja raha juurdetrükkimise ja vara ümberjagamise kui lahenduse kriisile, kuid see on vastuvõetamatu.

«Mõned räägivad vara ümberjagamisest nagu 1917. aastal. Ja me teame kõik väga hästi, millega see lõppes,» ütles ta. «Tuleb ka üleskutseid hakata raha trükkima,» hoiatas peaminister; lausudes, et «inflatsioon sööb kõik ära».

Medvedev pöördus parteikaaslastest parlamendiliikmete poole ja kutsus neid mitte nõudma hüvitust valimiskuupäeva muutmisest tuleneva ametiaja ennetähtaegse lõpu tõttu saamata jääva palga eest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles