Araabia Ühendemiraadid: oleme valmis Süürias sekkuma (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Araabia Ühendemiraatide helikopteripiloodid.
Araabia Ühendemiraatide helikopteripiloodid. Foto: Reuters/ScanPix

Araabia Ühendemiraadid (AÜE) on valmis saatma rahvusvahelise koalitsiooni raames maavägesid Süüriasse, võitlemaks terrorirühmitisega Islamiriik (ISIS), ütles välisasjade riigisekretär Anwar Gargash pühapäeval.

Riigisekretär tegi avalduse paar päeva pärast Saudi Araabia teadet, et Ar-Riyad on nõus saatma maavägesid Süüriasse, kui Ameerika Ühendriikide juhitud koalitsiooni liidrid seda paluvad.

Gargashi sõnul on AÜE järjepidevalt seisukohal, et ISISe seljatamise kampaania peab endas hõlmama maavägesid, kuid pärast Saudi Araabia avaldust on sel rohkem kaalu.

«Meis tekitab rahulolematust Daeshi vastase võitluse aeglane edenemine,» ütles Gargash; kasutades Islamiriigi araabiakeelset hüüdnime.

AÜE väljapakutud väeüksus oleks võrdlemisi väike, rõhutas ta. «Me ei räägi tuhandetest sõduritest. Kõneleme vägede saatmisest eesmärgiga juhatada teed, anda väljaõpet, osutada toetust ja muud. Arvan, et meie positsioon püsib jätkuvalt sama ning peame vaatama, kuidas see edeneb,» ütles Gargash. «Loomulikult on nendes püüdlustes eelduseks ka USA juhtroll.»

Saudi Araabia sõjaväe esindaja ütles neljapäeva hilisõhtul, et kuningriik on pühendunud Islamiriigi seljatamisele ning võib panustada maavägedega juhul, kui kõik koalitsiooniliikmed nõustuvad sellega veebruaris Brüsselis toimuval kaitseministrite kohtumisel.

Saudi Araabia ja AÜE majandused on Araabia riikide seas kõige suuremad ning neil on ka regioonis ühed tugevamad sõjaväed. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles