Välisministeerium manitseb Roomas reisivaid eestlasi ettevaatlikkusele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Itaalia linnades.
Rahutused Itaalia linnades. Foto: SCANPIX

Välisministeerium soovitab Itaalia pealinnas Roomas viibivatel inimestel olla ettevaatlik, kuna peaminister Silvio Berlusconi ülinapp võit parlamendis toimunud usaldushääletusel vallandas teisipäeval Roomas protestiks tema valitsuse vastu vägivaldseks muutunud meeleavaldused.

Rooma kesklinnas on kokkupõrked valitsuse vastu meelt avaldavate protestijate ja politsei vahel, teatas välisministeerium.

Kesklinna tänavatel (nt Via del Corsol, Piazza Montecitoriol) on meeleavaldajad blokeerinud tänavaid ja barrikaadid põlema süüdanud. Politsei kasutab protestijate vastu pisargaasi.

Esialgsetele andmetel on ka kokkupõrgetes kannatada saanuid.

Soovitav on vältida kesklinna piirkonnas liiklemist. Ettevaatlik tuleks olla ka Rooma teistes piirkondades ning kõikjal järgida politsei juhiseid.

Itaalia peaminister Silvio Berlusconi võitis täna usaldushääletuse nii parlamendi ülem- kui ka alamkojas ning jätkab riigi valitsusjuhina. Kümned tuhanded demonstrandid kogunesid aga suurimate linnade tänavetele, et nõuda peaministri tagasiastumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles