Venemaa näeb ohtu USA raketitõrjesüsteemi Lõuna-Koreasse paigutamises (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA püüdurraketisüsteem THAAD
USA püüdurraketisüsteem THAAD Foto: SCANPIX

USA püüdurraketisüsteemi THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) paigutamine Lõuna-Koreasse võib ohustada Venemaa julgeolekut, ütles riigiduuma kaitsekomisjoni esimees Vladimir Komojedov pühapäeval.

«USA lubadused paigutada Koreasse raketitõrjesüsteem ei ole meie huvides. See ohustab meid, esmajoones meie tuumavägesid. See ei suurenda meie julgeolekut,» ütles Komojedov Interfaxile.

Lõuna-Korea ja USA kaitseametnikud teatasid pühapäeval, et alustavad ametlikke kõnelusi Korea poolsaarele Ühendriikide raketisüsteemi paigutamise üle, ehkki Hiina on kindlalt selle vastu.

Otsusest anti teada pärast Põhja-Korea raketistarti satelliidi orbiidile viimiseks, mille tegelik eesmärk on USA ja tema liitlaste sõnul ballistilise raketi katsetamine.

«Otsustati alustada ametlikult kõnelusi võimaluse üle paigutada Lõuna-Koreasse süsteem THAAD, et tugevdada Korea-USA liidu raketitõrjet,» ütles Lõuna-Korea kaitseministeeriumi poliitikadirektor Ryu Je-seung.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles