Soome eksminister: siseminister Holmlund peab lahkuma

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes on Kauhajoe sündmuste tõttu täna leinapäev, mistõttu lipud on pooles mastis.
Soomes on Kauhajoe sündmuste tõttu täna leinapäev, mistõttu lipud on pooles mastis. Foto: AFP / Scanpix

Soome parlamendi liikme ja endise tööministri Liisa Jaakonsaari hinnangul peab siseminister Anne Holmlund kandma Kauhajoe sündmuste tõttu poliitilist vastutust ja ameti maha panema.


«Jokela tulistamisjuhtum põhjustas laialdase šoki, kuid siis inimesed veel mõistsid, et Soome polnud selleks valmis. Elasime süütuse ajal, kuid pärast seda oleks tulnud võtta kõik abinõud tarvitusele, et selliseid asju enam ei korduks,» rääkis Jaakonsaari

Iltalehtile.

Nüüd aga selgus, et politsei kuulas mehe (Kauhajoe tulistaja) üle ja jättis talle relva alles, millel olid traagilised tagajärjed, rääkis Jaakonsaari.

«Seetõttu peab keegi võtma politsei käitumise pärast poliitilise vastutuse enda kanda ja see keegi on politseiminister,» väitis ta.

Staažika poliitiku sõnul võib taoline nõudmine tunduda julm, kuid teha hinnangul ei hakka asjad muidu liikuma, kui minister poliitilist vastutust ei kanna.

Jokela sündmused eelmise aasta novembris olid suur hoiatus. Pärast seda juhtus parlamendi liikme hinnangul vähe nii relvaseaduse parandamise vallas kui taoliste situatsiooni ennetustöös.

Jaakonsaari sõnul pole tal Anne Holmlundi isiku vastu midagi, kuid tegemist on siseministriga, kes vastutab politseitöö eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles