Austraalias uppus vähemalt 27 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud üritavad Jõulusaare rannikul paadiõnnetuse ohvreid päästa.
Kohalikud üritavad Jõulusaare rannikul paadiõnnetuse ohvreid päästa. Foto: SCANPIX

Vähemalt 27 põgenikku, nende seas ka lapsed, sai täna surma, kui nende paat India ookeanis Austraaliale kuuluva Jõulusaare rannikul tormi tõttu purunes.

Austraalia tolli- ja piirivalveametnikud teatasid, et õnnetuse elas üle 42 inimest, kuid merest on leitud ka 27 surnukeha. Päästeoperatsioon äärmiselt rasketes ja ohtlikes tingimustes kestab veel, vahendas AFP võimude teadet.

Kohalikud elanikud nägid traagilist sündmust oma silmaga pealt, kuid neil ei õnnestunud abivajajaid päästa. Nad kirjeldasid, kuidas paadil olnud inimeste appikarjed nad hommikul äratasid. Elanikud üritasid tormisel merel olnutele päästeveste visata, kuid tugev tuul uhus need rannikule. Ohvrid kukkusid suurte lainete tõttu aga merre ja uppusid.

«Vees oli lapsi. Üks väga väike laps päästevestis hõljus, pea vee all, väga kaua aega... ilmselgelt surnud,» kirjeldas kohalik poeomanik Simon Prince telekanalile Sky News. Ka pealtnägija Phillip Stewart rääkis, et nägi mitut inimest uppumas.

Paat oli kohalike sõnul enne õnnetust reisijatest pungil, neist paljud lebasid tekil loiult või haigena. Puidust valmistatud alus triivis merel ilma mootorita ja lained peksid selle Jõulusaare kaljude pihta.

Paadil viibinute rahvust ei ole kindlaks tehtud, kuid meedia väitel oli tegu peamiselt Iraanist ja Iraagist pärit asüülitaotlejatega, kes üritasid Indoneesiast Jõulusaarele jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles