Usbekistani president: homoseksuaalsus on vulgaarse Lääne pahe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usbekistani president Islam Karimov.
Usbekistani president Islam Karimov. Foto: SCANPIX

Usbekistani president Islam Karimov ründas avalikult homoseksuaalsust, nimetades seda «lääneliku kultuuri vulgaarseks manifestatsiooniks».

Karimov tegi avalduse 5. veebruaril toimunud rahvaesindajate kogunemisel pealinnas Taškendis. «Me kõneleme nii-öelda Lääne kultuurist. Me nimetame seda vulgaarseks kultuuriks. Te teate, mis ma silmas pean,» rääkis president.

«Kui mehed elavad meeste ja naised naistega, siis ma arvan, et seal üleval peab olema midagi valesti. Midagi on seal katki,» lausus Karimov oma peanupule viidates. «Meil on ütlus: kui Jumal tahab paljastada kellegi labasust, võtab ta esmalt tema mõistuse.»

Usbekistan on ainuke Nõukogude Liidu kunagistest vabariikidest, kus meestevaheline homoseksuaalsus on illegaalne. Vastavate seksuaalpraktikate harrastajaid ähvardab vanglakaristus kuni kolm aastat. 

Vaata videot Karimovi kõnet homoseksuaalsuse teemal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles