Video: moslemiloori kandev Barbie-nukk muutus hitiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Maailmakuulus Barbie-nukk läbis uuenduse: nüüd on kuulsast saledast blondiinist saadaval ka araabiapärane, hidžabi kandev versioon.

Sotsiaalportaalis Instagram lööb laineid nigeerlannast naine, kes postitab oma kontole pilte moslemitele kohasemaks töödeldud nukkudest: Barbie on märksa kurvikam ja märksa kaetum.

Autor Haneefa Adam ütles CNNile, et ta innustus uutmoodi nukke looma siis, kui sattus Instagramis Barbie stiili fännilehele. «Arvasin, et on tähtis panna nukk rõivasse nii, nagu ma ise riietuksin,» lausus 24-aastna naine, kes pälvis hiljuti Suurbritannias magistrikraadi farmakoloogias. Uus variant lelust ehk «Hijarbie» pakkuvat tema sõnul moslemitüdrukutele lähedasemat rollimudelit.

«Selle juured on minu religioonis ja kultuurilises identiteedis. Barbie riietub tavaliselt väga napilt ja teistmoodi ning sellel pole midagi viga. Tahtsin luua lihtsalt endalaadsetele moslemitüdrukutele teistsuguse variandi,» rääkis Adam.

Hoolimata oma loomingu populaarsusest on naine saanud enda sõnul kommentaare, mis süüdistavad islamit loori kandvate mosleminaiste rõhumises – eelarvamus, mida ta tahaks korrigeerida. «Inimesed arvavad, et kui mosleminaised on kaetud, siis neid sunnitakse. Suurema osa puhul nii ei ole,» kõneles nigeerlanna.

 «Me tahame end kinni katta ja väljendada oma usku. Kuid paljud moslemid ei kata oma juukseid ja see ei tee neid kuidagi vähem usklikeks.»

Vaata videost, milline näeb välja nigeerlanna looming. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles