Vene armee šikk munder saadab sõdureid haiglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moekunstnik Valentin Judaškin 2008. aasta jaanuaris Vene sõjaväe uusi mundreid tutvustamas.
Moekunstnik Valentin Judaškin 2008. aasta jaanuaris Vene sõjaväe uusi mundreid tutvustamas. Foto: SCANPIX

Kuulsa moekunstniku Valentin Judaškini loodud uued Venemaa sõjaväevormid on karmi pakase jaoks liiga õhukesteks osutunud ning põhjustanud kümnete sõdurite haigestumise, kirjutas täna Rossiiskaja Gazeta.

Riiklik ajaleht teatas, et külmetuse tõttu on riigi põhjaosas Kemerovo oblastis Jurga linna sõjaväeosas muu hulgas gripi ja kopsupõletikuga haiglasse viidud 60-250 sõjaväelast.

«Nad sõna otseses mõttes tundsid end väljas olles alasti,» tsiteeris leht ühe sõduri ema. «Paljud neist sattusid haiglasse. Meie omal tekkis kopsupõletik.»

Kaitseametnikud tunnistasid, et ei taibanud mundreid enne talve saabumist soojemaks teha. «Paistab, et kõik see juhtus meiepoolse laiskuse tõttu,» ütles Vene relvajõudude kindralstaabi ülem Nikolai Makarov.

2008. aastal kasutusele võetud Judaškini paraadvormid meenutavad välimuselt tsaariaegse keisriarmee mundreid. Välivormid on see-eest kergemad ja sinna juurde kuuluvad õhemad, kuid mugavamad saapad.

Venemaa kujundas oma eelmise sõjaväemundri 1990ndatel, kuid ohvritserid kurtsid, et see jätab mulje, nagu nad teeniksid mõne arengumaa armees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles