Kadõrov: ISISesse imbunud tšetšeeni spioonid aitavad Süürias Moskvat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov.
Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov. Foto: SCANPIX

Tšetšeenia liider Ramzan Kadõrov väidab kolmapäeval riigitelevisioonis linastuvas dokumentaalfilmis, et tšetšeeni spioonid on saadetud äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) ridadesse, et nad aitaksid Moskval Süürias õhurünnakuid läbi viia.

Dokumentaalfilmis öeldakse, et Tšetšeenia erivägede agendid on imbunud ISISe väljaõppelaagritesse ning koguvad sealt luureandmeid ja aitavad tuvastada Vene õhurünnakute sihtmärke.

Kadõrovi sõnul on Tšetšeenia parimatel võitlejatel õnnestunud luua agendivõrgustik otse ISISe sees.

«Kahjuks oleme kandnud ka kaotusi,» tunnistab ta. «Aga nad teadsid, kuhu nad lähevad ja millega nad tegelema hakkavad. Nad läksid sinna, et meie saaksime Tšetšeenias ja üle kogu Venemaa rahulikult elada.»

Tšetšeeni agendid ISISes koguvad infot rühmituse struktuuri ja terroristide arvu kohta ning määravad pommirünnakute sihtmärke, öeldakse dokumentaalfilmis.

Kadõrovi väiteid ei ole keegi kinnitada soovinud. Vene president Vladimir Putin on varem välistanud maavägede operatsiooni Süürias.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov keeldus Kadõrovi sõnu kommenteerimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles