ÜRO juht: tehkem lõpp humanitaarkriise põhjustavatele konfliktidele (2)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon.
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon. Foto: Scanpix/AFP

Üle 80 protsendi ÜRO taotletud humanitaarabi rahastusest läheb globaalsetest konfliktidest põhjustatud humanitaarkriiside ohvrite elu päästmiseks, ütles maailmaorganisatsiooni peasekretär Ban Ki-moon teisipäeval.

Ban pöördus enne mais Istanbulis peetavat esimest ülemaailmset humanitaartippkohtumist maailma liidrite poole üleskutsega hoida ära ja lõpetada konfliktid, mis nõuavad humanitaarorganisatsioonide kogu vaeva ja sunnivad miljoneid inimesi kodunt põgenema, vahendab ERRi uudisteportaal.

Bani esitatud andmetel vajab praegu maailmas humanitaarabi 120 miljonit inimest ja see läheb maksma 19,5 miljardit dollarit. Arvud on kõigi aegade suurimad.

Ban Ki-moon rõhutas, et lahendus ei peitu humanitaarabis ja rahuvalvajate konfliktikolletesse viimises, vaid «maailma liidrid peavad suhtuma olemasolevate konfliktide poliitilistesse lahendustesse ja uute konfliktide ärahoidmisse palju suurema omanikutundega».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles