Ühendkuningriik saadab Läänemerele viis sõjalaeva (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendkuningriigi fregatt Iron Duke
Ühendkuningriigi fregatt Iron Duke Foto: SCANPIX

Ühendkuningriik on otsustanud saata Läänemerele viis sõjalaeva ning lisaks kuni 6000 sõdurit piiririikidesse paigutavatesse NATO üksustesse, kirjutab ajaleht The Guardian.

Leht kirjutab, et Ühendkuningriik kavatseb saata NATO laevastikku fregati Iron Duke, ühe hävitaja ning kolm miinitraalerit ning kokku 530 mereväelast.

Ühendkuningriigi kaitseminister Michael Fallon teatas enne Brüsselis algavat NATO kaitseministrite kohtumist, et Ühendkuningriik saadab oma laevad NATO laevastikku esimest korda pärast 2010. aastat. Suurendades oma panust saadab Ühendkuningriik meie vaenlastele tugeva sõnumi sellest, et me oleme valmis vastu seisma igale ohule ning kaitsma liitlasi, sõnas Fallon.

Ka plaanib Ühendkuningriik panustada maavägedega NATO üksustesse.

Parandatud 18:16. Esialgses loos oli tõlkevea tõttu kirjas, et Ühendkuningriik plaanib kuni 6000 sõduri saatmist NATO üksustesse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles