Kauhajoe tulistaja tegi ähvardavad pildid pärast ülekuulamist politseis

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Juhani Saari.
Matti Juhani Saari. Foto: -/AFP

Kauhajoe koolitulistamises kahtlustatav Matti Juhani Saari riputas ähvardavad pildid iseendast internetti alles eelmisel õhtul pärast seda, kui teda politseis üle kuulatud

 

 

Helsingin Sanomate andmetel on kolm pilti, milles Saari suunab oma püstolit kaamerale, tehtud alles pärast kella kuut esmaspäeva õhtul. Nende piltide stiil on sarnane teistele analoogsetele juhtumitele, kui koolitulistajad on jätnud endast maha fotomaterjali.

Kauhajoe politsei oli noormeest küsitlenud varem samal päeval talle kuuluva relvaga seoses, mis oli hangitud alles augustis. Korravalvurites tekitasid kahtlust Saari laskmisvideod populaarses portaalis Youtube, ent midagi ette ei võetud ning ka relv jäeti noormehele alles.

Saari kogus oma video- ja pildimaterjali ühte paketti teisipäeva hommikuks ning riputas selle enne kella poolt seitset üles ühte failivahetusvõrku, mille kasutajad leidsid materjali IRC-Galleria lehele jäetud lingi kaudu. Kauhajoe ametikoolis algas tulistamine veidi enne kella ühtteist.

Kauhajoe politsei pole seni kuigi palju Saari ülekuulamisest rääkinud. Keskkriminaalpolitsei kinnitas vaid, et otsis noormees taga juba reedel, kuid siis teda korterist ei leitud. Esmaspäevast otsust ei soovita politseis kommenteerida.

Ilta-Sanomate andmetel saatis vihje Saari videote ja foorumisse jäetud teadete kohta politseile keegi tema tuttavatest. Politsei on seni vaid kinnitanud, et seda teavet ei saadud koolist.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles