Time valis aasta inimeseks Mark Zuckerbergi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg.
Mark Zuckerberg. Foto: SCANPIX

USA ajakiri Time teatas täna, et on oma tänavuseks aasta inimeseks valinud sotsiaalvõrgustiku Facebook kaasasutaja ja tegevdirektori Mark Zuckerbergi.

Mainekas väljaanne teatas oma kodulehel, et valis 26-aastase Zuckerbergi aasta inimeseks tema panuse eest uue infovahetussüsteemi arengusse, mis ühendab enam kui poolt miljardit inimest kogu maailmas ning on muutnud nende inimeste igapäevaelu.

«Facebook on sulanud kokku Ameerika elu sotsiaalse struktuuriga, ja mitte ainult Ameerikaga, vaid inimestega: ligi pooltel ameeriklastel on Facebooki konto, kuid 70 protsenti Facebooki kasutajatest elab väljaspool Ühendriike,» põhjendas Time oma otsust. «Me oleme jõudnud Facebooki ajastusse ja Mark Zuckerberg on mees, kes selle meieni tõi.»

Time alustas aasta inimese tiitli väljaandmist 1927. aastal, mil selle pälvis esimese inimesena üksi üle Atlandi ookeani lennanud Charles Lindbergh. Mullu pälvis aunimetuse Ühendriikide keskpanga esimees Ben Bernanke, tunamullu USA riigipea Barack Obama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles