Moskva miilitsad võtsid Kiievi jaama juures kinni ligi 150 inimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märulimiilitsad Moskvas Kiievi raudteejaama ees.
Märulimiilitsad Moskvas Kiievi raudteejaama ees. Foto: SCANPIX

Miilitsad pidasid Moskva keskse Kiievi raudteejaama juures kinni 150 inimest, et ennetada rahvuslikul tasandil tekkivate märulite uut lainet.

Pressiesindaja Viktor Birjukov rääkis RIA Novostile, et militsionäärid võtsid kinnipeetutelt ära erinevaid relvi.

Tema kinnitusel on olukord rahulik ja korrakaitsejõudude kontrolli all. «Militsionäärid koos sõduritega patrullivad kesklinna tänavatel, raudteejaamade juures väljakutel suurendati valvemeeskondade arvu,» lisas ta.

Venemaa pealinna miilits on kõrgendatud valmisolekus internetis liikunud teadete pärast, mille järgi valmistatakse ette provokatsioone kaubanduskeskuse Evropeiski ja Kiievi jaama lähistel.

Raudteejaama juures olev väljak märulimiilitsa moodustatud valveahelast ümbritsetud. Kõik autod juhiti piirkonnast eemale. Blogides on oletatud, et nii migrandid kui natsionalistid plaanivad õhtul väljakule koguneda.

Interfaxi andmetel pidasid OMONi võitlejad Evropeiski kaubanduskeskuse ees kinni radikaale, kes karjusid natsionalistlikke loosungeid. Räuskajad topiti vaatamata vastupanule bussidesse.
Väljakul kõlanud loosungid olid näiteks «Venemaa venelastele» ja «Moskva moskvalastele».

RIA Novosti andmetel osales noorukite ja omonlaste vahel puhkenud rüseluses kümmekond noort natsionalisti.

Jaama juures väljakul on lisaks miilisatöötajatele ja omonlastele viis militaarsõidukit Ural, kaks soomukit, enam kui kümme miilitsavärvides bussi ja mitu kiirabiautot.

Jalgpallifänni tapmisest ajendatud rahutused said Moskvas ja Peterburis alguse juba laupäeval. 28-aastane Jegor Sviridov hukkus möödunud nädalal Põhja-Moskvas jalgpallifännide ja Põhja-Kaukaasiast pärit sissesõitnute vahel puhkenud kakluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles