Medvedev: Venemaal ei pruugi jätkuda raha kriisivastase plaani jaoks (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev
Vene peaminister Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Venemaal ei pruugi olla piisavalt raha kavandatud kriisivastaste meetmete elluviimiseks, hoiatas peaminister Dmitri Medvedev kolmapäeval, paludes ministritel oma plaanid üle vaadata.

«Me peame olema äärmiselt ettevaatlikud kulutamisel, kuna meil ei pruugi lihtsalt olla piisavalt raha kõigi valdkondade jaoks,» ütles Medvedev kohtumisel ministrite ja kõrgete ametnikega sotsiaal- ja majanduspoliitika teemadel.

«Me peame langetama äärmiselt kaalutletud otsuseid,» lisas ta.

Ajal, mil rubla langes eelmise kuu lõpus kõigi aegade madalaimale tasemele dollari suhtes, teatas Venemaa valitsus meetmete paketist majanduse kiireks toetamiseks.

Sestpeale on Vene meedia avalikustanud mitmeid meetmeid, mida kavatsetakse vastu võtta, ning valitsus on korraldanud istungeid, samas lõplikke otsuseid langetamata.

Kolmapäeval kirjutasid ajalehed, et ametnikud kavatsevad esitada Medvedevile ja president Vladimir Putinile uue versiooni «valitsuse tegevusplaanist majandusliku ja sotsiaalse stabiilsuse tagamiseks».

Värskeimas versioonis kutsutakse eraldama 828 miljardit rubla (10,5 miljardit dollarit) autotööstusele, põllumajandusele ning ravimite ostmiseks. Plaan aga ei näita, millega kaetakse 134 miljardit rubla, kirjutas ärileht Vedomosti.

«Praegune versioon on pooleliolev töö. See ei ole lõplik mustand,» ütles Medvedev.

Peaministri sõnul koosneb uus plaan nii pakilistest meetmetest, kui ka keskpika perioodi strukturaalreformidest.

Medvedev möönis, et praegu on ebaselge, kuidas kõiki keskpikki meetmeid rahastada.

Majandusminister Aleksei Uljukajev lubas 28. jaanuaril 750 miljardit rubla projektideks, mis peataksid riigi majanduslanguse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles