Venemaa ei saa Medvedevi sõnul takistada migrantide liikumist Soome (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistanist ja Pakistanist pärit migrandid Venemaa-Soome piiril.
Afganistanist ja Pakistanist pärit migrandid Venemaa-Soome piiril. Foto: Scanpix/AFP

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev ütles väljaandes Handelsblatt nädalavahetusel täielikult avaldatavas intervjuus, et Venemaa ei saa takistada turvapaigataotlejate liikumist Soome.

Medvedevi sõnul pole Venemaal turvapaigataotlejate peatamiseks seaduslikku alust. Peaminister viitas sellega seoses Euroopa inimõigusleppele.

Medvedevi kinnitusel on Venemaa siiski valmis koostööks lahenduste otsimiseks pagulaskriisi ohjeldamisel. Peaminister lisas, et on teadlik Soome võimude murest migratsioonikriisiga seoses.

Medvedev süüdistab usutluses Euroopa liidreid pagulaskriisi loomises oma migratsioonipoliitikaga.

«Kahju küll, aga uste pärani avamine nagu seda Euroopas tehti ja kõigi tahtjate teretulnuks kuulutamine on totrus, kui mitte midagi veel hullemat,» ütles valitsusjuht.

Medvedev hoiatas ühtlasi, et paremat elu otsijate seas on inimesi, keda võib kirjeldada kui viitsütikuga pomme.

«Tegemist pole siin üksikisikutega, vaid sadade, võimalik tuhandete potentsiaalsete viitsütikuga pommidega, kes täidavad käsku nagu robotid, kui neil kästakse seda teha,» rääkis peaminister.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles