BBC allikad: Süüria vaherahulepe pole midagi väärt (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti rahvusringhäälingu BBC peakontor Londonis.
Briti rahvusringhäälingu BBC peakontor Londonis. Foto: Scanpix/AP

Diplomaadid suhtuvad kahtlevalt võimalustesse, et lahingutegevus Süürias tõepoolest lõppeb.

Briti rahvusringhäälingu BBC küsitletud diplomaatiliste allikate sõnul ei ole relvarahu kokkulepe väärt isegi paberit, millele see on kirja pandud.

Pealegi ei ole Süüria opositsioon ega selle rühmitused teada andnud, kas nad leppega nõustuvad.

USA välisminister John Kerry teatas ööl vastu tänast, et Müncheni läbirääkimistel lepiti kokku relvarahu kehtestamise osas Süürias.

Kerry märkis siiski, et vaherahu ei puuduta sunniitlikku terroriorganisatsiooni Islamiriik ja terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud äärmusrühmitust Al-Nusra Rinne.

Vaherahu tahetakse jõustada nädala jooksul. Samal ajal suurendatakse humanitaarabi kogust ja tõhustatakse selle kohaletoimetamist.

Genfis alanud rahvusvahelised kõnelused viis aastat kestnud ja 260 000 inimese elu nõudnud Süüria kodusõja lõpetamiseks katkestati eelmisel nädalal lääneriikide ja Süüria opositsiooni süüdistuste tõttu, et Süüria režiimi toetava Venemaa õhurünnakutes Aleppole võetakse sihikule opositsioonirühmitused ja tsiviilelanikud.

Süüria läbirääkimiste rühm koosneb 17 riigist, kelle seas USA, Venemaa ja Iraan.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles