Itaalia linnapea jõuluvanale: palun too meile uus peaminister

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia linnapea jõuluvanale: palun too meile uus peaminister
Itaalia linnapea jõuluvanale: palun too meile uus peaminister Foto: SCANPIX

Oma riigi maine pärast mures olev Itaalia linnapea Paolo Cecconi saatis Soome Rovaniemisse jõuluvana kontorisse kirja, milles ta palub jõuluvanalt Itaaliale uut peaministrit ja valitsust.

Cecconi kirjas seisab, et Itaalia vajab valitsust, mis oleks vastutustundlik ning suudaks riigi uuesti jalule aidata, kirjutab Helsingin Sanomat.

Cecconi on Vernio väikelinna linnapea. See 1000 elanikuga linnake asub Firenzest 50 kilomeetri kaugusel.

Cecconi saatis ka möödunud aastal jõuluvanale kirja, kuid siis ta palus lisaressursse, mille eest saaks Verniosse rajada ujula ja remontida koole.

Sel aastal palub linnapea kogu Itaalia eest, sest senine peaminister Silvio Berlusconi olevat ainult paksu pahandust tekitanud.

Linnapea sõnul sai ta sellise kirja saatmise idee oma tütrelt, kes oli vahetusüliõpilane Saksamaal. Koju saabunud tütar ütles isale, et Itaalias on tema arvates nii hull olukord, et tema enam oma sünniriigis elada ei taha.

«Mu tütar on pettunud Itaalia poliitilistes, sotsiaalsetes ja kultuurilistes väljavaadetes,» lausus linnapea.

Cecconi loodab, et jõuluvana kingikotis leidub Itaaliale uus linnapea, kes tegutseks oma riigi huve silmas pidades.

«Siis ei peaks me teiste riikide väljaannetest enam lugema pilkavaid  ja kritiseerivaid kirjutisi. Ma tõesti loodan, et jõuluvana mu soovi täidab,» lisas linnapea.

Vernio linnapea saatis kirja aadressile jõuluvana kontor, 96939 Rovaniemi, Soome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles