Sisseränne turgutab Rootsi majandust (3)

Hanna-Hulda Reinkort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Rootsi migratsiooniameti andmetel taotles 2015. aasta jooksul riigis asüüli 162 877 inimest, mis on ühe elaniku kohta rohkem kui üheski teises Euroopa Liidu riigis. On päevselge, et muutunud olukord tähendab ka suuremaid kulutusi.

Ameti prognoosi kohaselt on 2016. aasta nn migratsioonikulud 52 miljardit Rootsi krooni. Pagulasmigratsiooni mõju Rootsi majandusele on uurinud Swedbank Rootsi makroanalüütik Knut Hallberg. Postimehele antud intervjuus ütles Hallberg, et üldjoontes võib sisserände hüppelist kasvu pidada siiski positiivseks, sest majandusprognoos näeb 2017. aastaks ette Rootsi sisemajanduse kogutoodangu 0,8-protsendilist kasvu ning töötuse kiireloomulisemat vähenemist, kuid töö- ja kinnisvaraturg vajavad analüütiku sõnul kiirelt uut lähenemist.

- Möödunud aastal saabus Rootsi rekordarv asüülitaotlejaid, millist mõju on see teie hinnangul avaldanud Rootsi majandusele?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles