Kremli peaideoloog süüdistas rahutustes opositsiooni

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilits kardab etnilise vägivalla puhkemist Venemaal.
Miilits kardab etnilise vägivalla puhkemist Venemaal. Foto: SCANPIX

Venemaa Föderatsiooni presidendiadministratsiooni juhataja esimese asetäitja Vladislav Surkovi hinnangul on etnilise vägivalla taga opositsioon.

«Neid ebaseaduslikke proteste propageerib näiliselt «liberaalne» publik ning need natsid ja hullud käivad moega kaasas,» kommenteeris Kremli üheks peaideoloogiks peetav Surkov möödunud nädalal Venemaal vallandanud vastasseisu rahvuslaste ja Kaukaasia päritolu inimeste vahel, vahendas uudistevõrk AFP.

Surkov ütles päevalehele Izvestia antud usutluses, et laupäeval Moskva südalinnas aset leidnud kokkupõrked jalgpallihuligaanide ja miilitsa vahel on otseselt seotud Vene opositsiooni meeleavaldustega, mida korraldatakse kogunemisvabaduse toetuseks iga kuu 31. kuupäeval.

«Erinevad inimesed, kuid sama hullumeelsed,» kommenteeris uue Venemaa vaimseid aluseid «suveräänseks demokraatiaks» nimetanud ideoloog. «Ja need, kes ühinevad kuritegelike rahvuslike jõukude ridadega ja tulistavad meie poisse, likvideeritakse,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles