Medvedev: Nemtsovi mõrva uurimisel on kaalul Vene riigi maine (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev
Vene peaminister Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Opositsionäär Boriss Nemtsovi mõrva juurdluse lõpuleviimine on «Vene õigussüsteemi ja riigi maine» küsimus, ütles peaminister Dmitri Medvedev.

«See on tõeline tragöödia ja kuritegu, mida tuleb uurida. Kõik, kelle juurdlus tuvastab selle kuriteo korraldaja, kaasosalise ja toimepanijana, tuleb tuua õigusemõistmise ette,» ütles Medvedev usutluses telekanalile EuroNews.

«Siin ei saa olla mingit kahtlust. See on tõepoolest Vene õigussüsteemi ja riigi maine küsimus. Siin ei ole kahemõttelisust,» lausus Vene peaminister.

Nemtsov tapeti 2015. aasta 27. veebruaril Moskvas Kremli vahetus läheduses Suurel Moskvoretski sillal.

Eeluurimise tähtaeg Nemtsovi mõrva suhtes on pikendatud 28. veebruarini.

Vene Basmannõi kohtu korraldusel on Nemtsovi mõrvas kahtlustatuna vahi all viis kahtlusalust: Zaur Dadajev, Anzor Gubašev ning nende kaasosalised Hamzat Bahhajev, Šadid Gubašev ja Temirlan Eskerhanov.

Mõrva organiseerimises on tagaselja süüdistus esitatud Tšetšeenia siseministeeriumi pataljoni Sever sõdurile Ruslan Muhhudinovile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles