Putin: ekstremismile tuleb teha lõpp

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin tänases otse-eetris
Vladimir Putin tänases otse-eetris Foto: SCANPIX

Vene peaminister Vladimir Putin rääkis tänases otse-eetris, et agressiooniilmingutele ja ekstremismile rahvuste vahelistes suhetes tuleb teha lõpp.

Rahvustevaheliste konfliktide teema, mis kerkis üles hiljutiste kokkupõrgete tõttu Moskvas, võttis valitsusjuht esimesena üles, vahendas Lenta.ru.

Putini sõnul ei tohi ühe vitsaga lüüa ei kaukaaslasi ega teistest rahvustest pärit inimesi, kuid igasugune äärmuslikkuse avaldumine tuleb ära lõpetada.

Samas kutsus valitsusjuht üles suhtuma adekvaatselt korrakaitseorganitesse, kes võitlevad massirahutustega.

«Võimuorganid täidavad riigis olulist rolli ja neid ei tohi alavääristada,» ütles ta ja lisas, et vastasel juhul tuleb radikaalidega võidelda liberaalsel intelligentsil.

Putin rõhutas, et Venemaa on paljurahvuseline riik. «Kaukaasiast pärit inimene ei tohiks karta Moskva tänavatel liikuda ja samas ei tohiks etnilised venelased karta elada Põhja-Kaukaasia vabariikides.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles