Iisraelis tapeti viis julgeolekutöötajaid rünnanud palestiinlast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeruusalemmas politseipatrullide vastu tule avanud palestiinlane tapeti.
Jeruusalemmas politseipatrullide vastu tule avanud palestiinlane tapeti. Foto: SCANPIX

Iisraeli julgeolekujõud lasid eile Läänekaldal ja Jeruusalemmas maha viis erinevaid rünnakuid üritanud palestiinlast, teatasid võimuesindajad.

Palestiinlanna üritas eile Läänekaldal Hebronis asuvas kontrollpunktis pussitada Iisraeli sõdurit, kes avas ründaja pihta tule ja vigastas teda raskelt. Ohvitser viga ei saanud, pussitaja viidi kriitilises seisundis haiglasse.

Palestiina allikate sõnul on ründaja 20-aastane Yasmin Al-Zaru. Politsei pressiesindaja sõnul toimus viimane rünnak Hebronis pühapaiga lähistel, mida juudid peavad Patriarhide koopaks ja moslemid Ibrahimi mošeeks.

Varem pühapäeval lasid Iisraeli julgeolekujõud Jeruusalemma ja Petlemma vahel maha 17-aastase palestiinlase, kes üritas pussitada juudiriigi piiripolitseinikku.

Eilses esimeses vahejuhtumis tappis Iisraeli sõjavägi Läänekaldal Jenini lähedal kaks armeepatrulli rünnanud teismelist. Armee teatel ründasid noorukid Läänekaldal Jenini linna lähedal Iisraeli patrulli, mille peale sõdurid avasid vastutule.

Samalaadne rünnak leidis hiljem aset Jeruusalemmas, kus kaks palestiinlast avasid politseipatrulli pihta tule. Vanalinna müüride vahel puhkenud tulevahetuses tapeti mõlemad ründajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles