Putin: pensioniiga ei ole plaanis tõsta

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Publik kuulamas peaministri Vladimir Putini vastuseid tänases otseliinis.
Publik kuulamas peaministri Vladimir Putini vastuseid tänases otseliinis. Foto: SCANPIX

Majanduse vallas lubas Vene peaminister Vladimir Putin, et pensioniiga ei tõsteta ja samas väljendas ta lootust, et majandus kerkib kriisieelsele tasemele 2012. aasta esimesel poolel.

«Ekspertide number näitab, et sisemajanduse koguprodukt (SKP) kerkib kriisieelsele tasemele 2012. aasta lõpuks ja teised eksperdid on öelnud, et see leiab aset 2011. aasta lõpuks,» rääkis valitsusjuht RIA Novosti vahendusel.

«Mina usun, et tõde jääb nagu alati kuhugi keskele.»

Peaministri sõnul võin SKP tänavust 3,8-protsendist juurdekasvu pidada rahuldavaks. Enne majanduskriisi oli kasvutempo aga 7 protsenti aastas.

Tänases otse-eetris lubas Putin, et riik pensioniiga tõsta ei plaani. Nimelt tundis üks Kuzbassi kaevur muret pensioniea tõstmise ja soodustuste kaotamise üle.

Konkreetselt kaevureid puudutavate soodustuste osas rõhutas valitsusjuht, et need hüvitise on pandud paika vastavalt lepingutele ametiühingute ja tööandjate vahel.

Peaminister lubas üliõpilastele järgmisel aastal stipendiumide tõusu.

Lõppevat aastat silmas pidades rõhutas valitsusjuht elanikkonna sissetulekute reaalset tõusu, see jäi küll mõne protsendi piiresse. Suure ehk 44,9-protsendise tõusu tegid pensionid. Praegu on keskmine pension Venemaal 7800 rubla (2964 krooni). «Meil pole enam pensionäre, kes elavad äärmises vaesuses,» tõdes ta.

Praegu saavad Vene naised pensionile minna 55-aastasena, mehed aga 60-aastasena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles