Rootsis kutsuti ujulasse neonatsidest «vetelpäästjate» tõttu politsei (5)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Lõuna-Rootsis Göteborgist põhja jäävas Kungälvis tekitasid Oaseni ujula töötajates ja ujujates hämmastust neonatsidest «vetelpäästjad».

Viis isikut teatasid, et nad kuuluvad  paremäärmuslikku Põhjamaade vastupanuliikumisse ja neil on õigus see ujula oma valve alla võtta, edastab Aftonbladet.

Neli meest ja üks naine olid ostnud ujulapileti nagu teised külastajad, kuid nad ei läinud ujuma, vaid panid selga rohelised T-särgid, millel oli kiri «julgeolekutöötaja».

«See ei olnud naljakas ja seda ei saanud heaks kiita. Ujulas vastutavad klientide julgeoleku ja vetelpääste eest ujula ametlikud töötajad,» teatas ujula juht Krisztian Borbély.

Rootsi meedia on teatanud viimastel kuudel mitmest sellisest juhtumist, milles neonatsid on läinud ujulasse ja kuulutanud,  et see allub nende kontrollile, kuna seal on meespõgenikke, kes naisi ja tüdrukuid ahistavad.

Oaseni ujula töötajad palusid neonatsidel lahkuda, kuid grupp ei teinud seda. Isehakanud «vetelpäästjad» lahkusid alles siis, kui töötajad politsei kutsusid. Politsei jõudis kohale pärast nende lahkumist, mille tõttu neid ei olnud võimalik küsitleda.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles