Taani pole senini migrantidelt raha konfiskeerinud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani lipp
Taani lipp Foto: SCANPIX

Taani politsei teatel ei ole seni üheltki asüülitaotlejalt konfiskeeritud raha ega väärtasju, kuigi jaanuaris jõustunud vastuoluline seadus seda teha võimaldab.

Politsei kõneisiku Thomas Christenseni sõnul ei ole migrante ega nende asju läbi otsitud, vaid on palutud deklareerida vara, mille väärtus ulatub üle 10 000 Taani krooni.

26. jaanuaril vastu võetud seadus viib asüülireeglid vastavusse taanlastele kehtiva korraga, mille kohaselt enne sotsiaalhüvitistele kvalifitseerumist tuleb maha müüa vara, mille väärtus ületab 10 000 Taani krooni.

Christenseni sõnul on osalt asüülitaotlejatelt, kelle isikut pole suudetud piisavalt tuvastada, võetud sel eesmärgil ajutiselt ära mobiiltelefon.

Taani päevalehe Politiken andmeil on senini arestitud vähemalt 55 saatjata alaealise telefon, mis anti neile tagasi keskmiselt kuu pärast arestimist. Esines ka juhtum, kus üks alaealine asüülitaotleja sai telefoni tagasi alles kuue kuu pärast.

Eelmisel aastal taotles Taanis asüüli üle 21 000 inimese

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles